Neplatili splátky za tovar, vypátraní a usvedčení zlodeji

22.06.2006 Celý región

Neplatili splátky za tovar:\r\nPolicajti zo skráteného vyšetrovania vo Svidníku objasnili tri prípady trestného činu úverového podvodu.\r\nPrvého sa dopustila 39...
Neplatili splátky za tovar:
Policajti zo skráteného vyšetrovania vo Svidníku objasnili tri prípady trestného činu úverového podvodu.
Prvého sa dopustila 39 ročná žena z Medzilaboriec, ktorá v auguste 2005 uzatvorila s jednou zo splátkových spoločností úverovú zmluvu na nákup tovaru.

Na jej základe si zakúpila televízny prijímač a domáce kino, ktoré mala splácať v mesačných splátkach. Tieto však nesplácala, čím splátkovej spoločnosti spôsobila celkovú škodu vo výške 19 183. - Sk. Rovnako postupovalo aj 40 ročná žena z Brusnice, okr. Stropkov. Na úverovú zmluvu, ktorú uzavrela v auguste 2005, si zakúpila televízny prijímač a DVD prehrávač, za ktoré nesplácala dohodnuté mesačné splátky. Celkovo spôsobila splátkovej spoločnosti škodu 14 433. - Sk. V poradí tretieho trestného činu úverového podvodu sa dopustil 30 ročný muž z Bukoviec v okrese Stropkov. Aj on si v auguste 2005 na úverovú zmluvu kúpil televízny prijímač, ale po zaplatení dvoch splátok z dvanástich ho už nesplácal. Splátkovej spoločnosti spôsobil celkvú škodu 11 612. - Sk. Vypátraní a usvedčení zlodeji:Prešovskí policajti zaistili a usvedčili páchateľov, ktorí sa v noci z 30. na 31. marca 2006 vlámali do jedného z prešovských stredných odborných učilíšť. 20 ročný Prešovčan a 26 ročný muž Chminiaských Jakubovian sa do školy vlámali cez okno na prízemí budovy a z vnútrala následne ukradli rôznu elektroniku a knihy. Škole tak spôsobili celkovú škodu vo výške 95 200. - Sk.
 

Vyberte región

mark